Екипно омладинско првенство

Екипно омладинско првенство Београда одиграно је 01-02.09.2018. у просторијама Шаховског савеза Београда са почетком од 17:00 часова. Играло се 7 кола, на темпо игре од 15 минута + 10 секунди. Такмичење су играли омладинци до 20 година за своје матичне клубове.
Такмичење је испред Шаховског савеза Београда отворила Марија Лукић, извршни директор, која је истакла да су млади приоритет и да ће у наредном периоду највећа пажња бити поклоњена управо њима и том приликом позвала такмичаре да активно учествују на свим следећим манифестацијама које савез буде организовао.
У конкуренцији Омладинки учествовало је 8 екипа (3 табле + 1 резерва). Играло се 7 кола по бергеровом систему. Прво место освојила је екипа Шаховског клуба Делфин 1 са 11 меч бодова, друго место освојила је екипа Шаховског клуба Видиковац са 10 меч бодова, док је треће место освојила екипа Шаховског клуба Краљ са 6 меч бодова.
У конкуренцији Омладинаца учествовало је 11 екипа (4 табле + 2 резерве). Играло се 7 кола по швајцарском систему. Прво место освојила је екипа Шаховског клуба Делфин 1 са 12 меч бодова, друго место освојио је Земунски шаховски клуб са 11 меч бодова, док су треће место поделиле екипе Шаховског клуба Глига и Шаховског клуба Сестре Стојановић. Сви додатни критеријуми били су једнаки па се приступило жребу и уз осмех на лицу свих такмичара треће место припало је Шаховском клубу Сестре Стојановић.
Честитамо свим такмичарима на фер и коректној борби. Препуна сала Старог Дифа младим и талентованим играчима, са осмехом на лицу, током целог викенда, говори све. То је будућности и то је приоритет Шаховског савеза Београда, браво омладинци!