ШАХОВСКИ САВЕЗ
БЕОГРАДА

11000 Београд, Делиградска 27/III    Тел. +381 11 3619 286,     Тел/факс +381 11 26 56 846  e-mail:beochess@yahoo.com
ВЕСТИ
ТАКМИЧЕЊА
ПИОНИРСКО И ЈУНИОРСКО ЕКИПНО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА ЗА 2017
Шаховски савез Београда организује екипно првенство Београда у конкуренцији јуниора и пионира за 2017. годину.

Погледати распис: >>>


САОПШТЕЊЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ШАХОВСКОГ САВЕЗА
БЕОГРАДА ПОВОДОМ ОДЛУКЕ АРБИТРАЖНОГ СУДА ПРИ СПОРТСКОМ САВЕЗУ СРБИЈЕ !!!

У петак, 29. септембра 2017. године, правном заступнику Шаховског савеза Београда уручена је Пресуда Арбитражног суда при Спортском савезу Србије у арбитражном поступку бр. 8.

Наведени поступак водио се од септембра 2016. године по тужби девет шаховских клубова, чланова ШСБ (тужиоци: ШК Лештане, ШК Болеч, ШК СТШ, ШК Гроцка, ШК Црвена Звезда, ШК Ласта, ШК БАС, ДШК Врачар и ШК Рад) против ШСБ како би се поништиле одлуке донете на свим седницама Скупштине ШСБ одржаним током 2016. године (седница започета 24.  а настављена 31. јануара, седница одржана 12. јуна и седница одржана 24. јула) 

Имајући у виду чињеницу да је Председник Арбитражног суда својим претходним решењем одлучио да је тужба неблаговремена у односу на одлуке Скупштине ШСБ из јануара и јуна 2016. године, предметном Пресудом поништене су:

  • Одлука о разрешници донета на Скупштини ШСБ од 12. јуна 2016.
  • Одлуке Скупштине ШСБ од 24. јула 2016. на којој су изабрани Председник ШСБ, Председник Скупштине ШСБ, УО ШСБ и НО ШСБ.

Такође, Арбитражни суд је Пресудом обавезао ШСБ да плати трошкове поступка у износу од 625.000 динара!

Сама пресуда није изненађујућа, имајући у виду чињенице због којих је ШСБ током августа месеца изашао из арбитражног поступка, о чему је УО ШСБ  претходно обавестио јавност званичним саопштењем, а због којих се председник Арбитражног суда сам напрасно изузео из даљег тока поступка дана 23. августа 2016. године.

Нажалост, већ учињена штета Савезу у сваком погледу, тешко да се може поправити. УО ШСБ посебно истиче чињеницу да је конкретни поступак пред Арбитражним судом за поништење одлука Скупштине ШСБ могао да покрене и само један клуб, али је то учинило девет горе наведених клубова, због чега су трошкови арбитражног поступка порасли геометријском прогресијом и прете да, у случају извршења Пресуде, у потпуности паралишу рад ШСБ, чиме се директно угрожава одржавање првог следећег, а у једно и најзначајнијег турнира у организацији Савеза – Трофеја Београда 2017.

Када се има у виду да је укупан износ средстава који ШСБ на годишњем нивоу добија од Градског секретаријата за омладину и спорт око 2.700.000 динара намеће се закључак да је придруживање ових клубова тужбеном захтеву пре свега имало за циљ да се нанесе ненадокнадива материјална штета ШСБ која реално можа да доведе и до потпуног престанка рада Савеза и његовог гашења.

УО ШСБ обавештава чланове ШСБ као и најширу шаховску јавност да ће искористити сва правна средства како би заштитио Савез од наведених последица.УО ШСБ ће, након обављених консултација са правним заступником, обавестити чланове ШСБ о даљим корацима који ће бити предузети у циљу заштите рада и функционисања Савеза као и о правним последицама Пресуде Арбитражног суда.


Шаховски савез Београда организује 31. Међународно отворено првенство Београда у времену од 24.11.-02.12.2017. године.
Погледати распис: >>>        Листа пријављених учесника: >>>


ОПШТИНСКИ КООРДИНАТОРИ
Узимајући у обзир досадашње ангажовање, углавном у својим клубовима, као и оне већ афирмисане шахисте и педагоге који по природи свог посла припадају школама, Градски координатор за школски шах, Милош Пеовић, предлаже да за школску 2017/18 годину Општински координатори буду:
Ово је само предлог и очекујемо током ове недеље потврду спремности, да бисмо заказали заједнички састанак у суботу, 14. 10. и прецизирали активности.

ПОБЕДНИЦИ ПРЕМИЈЕРЕ ЛИГЕ БЕОГРАДА
Шаховски клуб ,,Гроцка,, - Гроцка

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ КЛУБОВИМА УЧЕСНИЦИМА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ БЕОГРАДА!!!

Шаховски савез Београда у сарадњи са поликлиником "Провита" омогућио је учесницима Премијер лиге Београда за 2017. годину да обаве лекарски преглед, прописан Законом о спорту.
Наведени лекарски преглед обавиће се у адекватном простору у хотелу "Славија" у Београду, у уторак 19. септембра у току трајања другог кола Премијер лиге. Медицински тим ће бити присутан све време почев од 18.00 часова.
ВАЖНА НАПОМЕНА - ШАХОВСКИ САВЕЗ БЕОГРАДА ПАРТИЦИПИРАЋЕ У ЦЕНИ ПРЕГЛЕДА ТАКО ДА ЋЕ КЛУБОВИ БИТИ У ОБАВЕЗИ ДА ПЛАТЕ УКУПНУ ЦЕНУ ОД 500,00 ДИНАРА ПО ОБАВЉЕНОМ ПОЈЕДИНАЧНОМ ПРЕГЛЕДУ. НАВЕДЕНИ ИЗНОС СЕ ПЛАЋА НА ЛИЦУ МЕСТА ИСКЉУЧИВО У ГОТОВОМ.
Учесници Премијер лиге Београда који не приложе лекарско уверење о обављеном прегледу или не приступе лекарском прегледу на лицу места, од 3. кола неће моћи да наступају за своје клубове на овом такмичењу као што је већ најављено на техничкој конференцији.!


ШАХОВСКИ САВЕЗ БЕОГРАДА ЗАТРАЖИО ИЗУЗЕЋЕ ПРЕДСЕДНИКА АРБИТРАЖНОГ СУДА И ИЗАШАО ИЗ АРБИТРАЖНОГ ПОСТУПКА

         Управни одбор Шаховског савеза Београда донео је одлуку да затражи изузеће председника Арбитражног суда при Спортском савезу Србије, проф др Ненада Ђурђевића у Арбитражном поступку бр. 8 (девет клубова против ШС Београда, а у вези Одлука донетих на Скупштинама ШСБ одржаним у 2016. години).Одлука је донесена после низа контроверзних и чудних информација везаних за рочиште у овом поступку, које је наводно одржано 4. августа 2017. године. Након тога ШСБ је затражио и добио релевантна документа из архиве Шаховског савеза Србије. Увидом у иста утврђено је да је председник Арбитражног суда при Спортском савезу Србије дао правно мишљење у ствари која је могла (а касније и постала) део Арбитражног поступка, што представља грубо кршење Правилника о арбитражи, а такође, да је пословним односом са Шаховским савезом Србије (чији је тада заступник био Миодраг Ракић, у вези чије смене се и води поступак), као и креирањем дописа који је послат у име Шаховског савеза Србије (и касније постао доказни предмет у поступку), професор Ђурђевић био у вишеструком конфликту интереса.Истог дана, када је захтев поднесен, Ненад Ђурђевић се изузео из даљег поступања, али тиме нису отклоњене све последице по овај случај, а посебно она најважнија - поверење у Арбитражни суд.

Документација у вези захтева ШСБ: >>>

                  ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ !!!
Обавештење се односи на све клубове чланове ШСБ и све судије који су чланови судијске организације Шаховског савеза Београда

Погледати обавештење: >>>


,,БУЛЕВАР ШАХА,,

Погледати саопштење: >>>

ЛЕТЊИ ОПЕН - 2017

велемајстор Мирослав Тошић - победник турнира

 
фотогалерија: >>>  


Традиционални турнир Шаховског савеза Београда, ЛЕТЊИ ОПЕН - 2017, одржаће се од 5.-13. августа 2017. године у хотелу ,,Славија,, .
ПРВА НАГРАДА НА ТУРНИРУ ЈЕ 40.000,00 рсд.
Учесници који желе да користе хотелски смештај, могу то учинити у хотелу ,,Славија,, уз попуст од 30% .

              Погледати распис: >>>      Chess-Results.com: >>>

ПГН-1 ПГН-2 ПГН-3 ПГН-4 ПГН-5  ПГН-6  ПГН-7  ПГН-8  ПГН-9
преглед-1  преглед-2 преглед-3 преглед-4   преглед-5 преглед-6  преглед-7
преглед-8  преглед-9


ОМЛАДИНСКО ЕКИПНО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА

Шаховски савез Београда организује, Екипно омладинско првенство Београда за 2017. годину. Првенство се игра од 27.-28. августа 2017. године у хотелу ,,Славија,,.
Погледати распис: >>>    Погледати извештај: >>>
Погледати фотогалерију: >>>

МЕМОРИЈАЛ НИКОЛА КАРАКЛАЈИЋ
Овогодишњи Меморијал ,,Никола Караклајић,, се организује у времену од 21.-25. августа 2017. године на Машинском факултету.

Распис омладинци: >>>        Распис пионири: >>>

,,ОМЛАДИНСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА - ОМЛАДИНСКЕ НАДЕ 2017,,

Шаховски савез Београдa организује омладинско првенство Београда за 2017.годину (у конкуренцији омладинаца и конкуренцији омладинки посебно) под називом „ОМЛАДИНСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА – OMЛАДИНСКЕ НАДЕ 2017".Првенство се игра у просторијама ШК Раднички, ул. Господара Вучића 231,Београд, у периоду од 1. јула - 6. јула 2017. године.

Погледати комплетан распис: >>>

Chess-Results.com: >>>


23. МЕЂУНАРОДНИ ШАХОВСКИ ФЕСТИВАЛ СЛОВЕНСКИ КОРЕНИ

Традиционални 23. међународни шаховски фестивал "Словенски корени" одржан је у руском граду Орелу од 23-29. јуна.Фестивал обухвата такмичење кадета (рођени 2003. и млађи) у појединачној и екипној конкуренцији и рејтинг турнир.На кадетском турниру учествовало је 104 дечака и девојчица,а на рејтиг турниру 45 учесника.Учешће на фестивалу узели су такмичари из Русије,Белорусије,Украјине,БИХ и Србије.Представници Шаховског савеза Београда учествују на овом фестивалу од 1999.године, а ове су учествовали ученици Математичке гимназије Стефановић Огњен,Максимовић Маша,Петровић Борислав,Матић Филип и члан ШК "Турбина" Милошевић Милош.
На рејтинг турниру одиграно је 7 кола по швајцарском систему са темпом игре 90 минута до краја партије по играчу уз додатак од 30 секунди за сваки одигран потез.
Значајан успех остварио је ФИДЕ мајстор МИлошевич Милош(рођен 2003г.) који је са 6 поена освоио прво место испред представника домаћина Платонов Димитрија и интернационалног мајстора Оленин Николаја са 5,5 поена.Стефановић Огњен освојио је 5 поена,Максимовић Маша и Петровић Борислав по 4 и Матић Филип 3,5.   Интернет страна турнира: >>>


ИН МЕМОРИАМ
ПЕТАР ПРАЖИЋ
1958-2017

Обавештавамо шаховску јавност да је изненада преминуо Петар Пражић дугогодишњи члан ШК,,Батајница,,. Сахрана ће се обавити у уторак 04.07.2017. у 14.00 часова на гробљу у Батајници                                           ШК,,Батајница,,


75 ГОДИНА БАСКА
ОТВОРЕНИ ВИКЕНД ТУРНИР

У суботу 1. јула 2017. године од 11.00 у ресторану Носталгија.

Погледати распис: >>>
Погледати правилник: >>>
Погледати текст: >>>
ПОГЛЕДАТИ ИЗВЕШТАЈ И ТАБЕЛУОпширније: >>>


Шаховски савез Београда под покровитељством Скупштине града  Београда организovao je традиционалну шаховску манифестацију под називом "Симултанка на отвореном".
Ове године симултанка је  одржана на простору: Калемегдан -Трг Николе Пашића -Ташмајдански парк, у недељу  4. јуна 2017. године, са почетком у 11,00 часова.  Симултанка се традиционално одржава сваке године у првој недељи јуна месеца и од изузетног је значаја јер представља значајну спортску, културну и туристичку презентацију  града Београда          
Симултанку су изводили неки од наших најпознатијих  шахисти: Алиса Марић, Бранко Тадић,Слободан Мирковић, Дејан Мозетић, Горан Арсовић , Никола Остојић, Радован Говедарица и др.
Учетвовало је више стотина  љубитеља шаха, од предшколског узраста до пензионера.

Оваква манифестација је већ више пута успешно реализована и то : 1990. 1991   1999. 2008. 2009,2010,2011,2012,2013, 2014 , 2015 и 2016.

Погледати фотогалерију: >>>


    АМАТЕРСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА


Шаховски савез Београда у времену од 27.-31. маја 2017. године организује Отворено аматерско првенство Београда за 2017. годину.

Погледати распис: >>>    Chess-Results.com: >>>


ИН МЕМОРИАМ
МАШОВИЋ БОГОСАВ
14.јануар 1938. - 18. мај 2017.

Дужност председника ШСБ обављао је од 13.03.1982.-09.04.1983. У два мандата (у периоду 1981-1989) био је члан Председништва ШСБ. Председник Шаховског савеза Србије био је 1985-1987 године, а члан Конференције Шаховског савеза Југославије од 1985-1989. године. Пружио је велики допринос у раду стручних тела ШСБ, а посебно Шаховске школе ШСБ. Био је истакнути правник и синдикални функционер.


1. МЕМОРИЈАЛ ДРАГАНА ПАУНОВИЋА 2017

Шаховски савез Београда у сарадњи са Земунским шах клубом организовао је 1. Меморијал Драгана Пауновића у знак сећања на нашег истакнутог шахисту.Турнир је окупио много људи који су дошли да одају почаст Драгану. На почетку гостима се обратио велемајстор Љубомир Љубојевић који је топлим речима причао о свом дружењу са Драганом и подсетио све присутне колико је Драган био добар човек, шахиста, тренер... Након њега Иван Маринковић, председник Шаховског савеза Београда поделио је своје успомене на дружење са Драганом са којим је наступао заједно десетак година као члан Шаховског клуба Борац из Чачка.Међу присутнима су били многобројни истакнути шахисти, пријатељи породице Пауновић и љубитељи шаха. Земунски шах клуб је био тесан да прими све заинтересоване.Игран је брзопотезни турнир, 11 кола по Швајцараском систему. Сам турнир је протекао у свечаној атмосфери без најмањег проблема. Сви играчи су били врло борбени тако да се победник није знао до самог краја. На крају су четворица играча поделила прво место, али за победника турнира по додатним критеријумима проглашен је велемајстор Данило Милановић.Награде најбољима је уручио Драганов брат, интернационални мајстор Томислав Пауновић, а посебне награде у своје име је доделио наш познати шаховски радник интернационални мајстор Душан Секулић.

Chess-Results.com: >>>  Коначна табела: >>>    Фотогалерија: >>>

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР ,,РАДЕТА МИЛОСАВЉЕВИЋА,,

Погледати коначну табелу: >>>


ПОБЕДНИЦИ ФИНАЛА КУПА БЕОГРАДА 2017
ШК,,РАДНИЧКИ,, - БЕОГРАД

11. мај 2017.

УЛИЦА СВЕТОЗАРА ГЛИГОРИЋА

ПОГЛЕДАТИ ОДЛУКУ
СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА:>>>

Погледати предлог ШСБ из 2012. године: >>>


ИНФОРМАЦИЈА ЗА УЧЕСНИКЕ ИЗ БЕОГРАДА

Појединачно републичко првенство основних школа одржаће се у суботу 13. маја у просторијама основне школе "Драган Лукић" у насељу Бежанијска коса на Новом Београду. Прелиминарни парови првог кола биће објављени на огласним таблама школе у 12,15 часова, а учесници су дужни да заузму своја места у периоду од 12,45 до 13 часова. Учесници који не заузму место за игру према прелиминарним паровима првог кола до 13 часова, неће бити паровани за прво коло.
ОРГАНИЗАТОР ОБЕЗБЕЂУЈЕ ШАХОВСКЕ ФИГУРЕ И ТАБЛЕ ЗА СВЕ УЧЕСНИКЕ. ПОТРЕБНО ЈЕ ДА НА ТАКМИЧЕЊЕ ПОНЕСУ ИСКЉУЧИВО САТОВЕ.
Свечано отварање планирано је за 13,10 часова, а коначни парови првог кола биће објављени у 13,30 часова. Почетак је предвиђен за 13,45 часова. Молимо учеснике да се придржавају предвиђеног распореда и на време дођу у просторије школе.


28. април 2017./

ФИНАЛЕ КУПА БЕОГРАДА - 2017.


Шаховски савез Београда организује у времену од 10.-14. маја 2017. године завршно такмичење за Куп Београда за 2017. годину.
Погледати комплетан распис: >>>                  
 Chess-Results.com: >>>       Веб страна: >>>

    ЕКИПНО ЖЕНСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА ЗА 2017.

Шаховски савез Београда организује за своје подручје Екипно женско првенство Београда.
Погледати комплетан распис: >>>       Chess-Results: >>>

Нови прволигаш је екипа ШК,,Црвена Звезда,,
Погледати фотогалерију: >>>


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ !
РЕГИСТРАЦИЈА КЛУБОВА И ИГРАЧА ШСБ

Погледати обавештење: >>>


/1. април 2017./

КУП БЕОГРАДА - 2017.
КВАЛИФИКАЦИЈЕ

Шаховски савез Београда организује Квалификације за Куп Београда за 2017. годину.

Погледати распис такмичења: >>>   ПРАВИЛНИК: >>>

РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ КОЛА: >>>


ПРВИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР МИЛОРАД ЛУКИЋ- МИКА

Јануара месеца 1981.године, основан је Шаховски клуб „Болеч“, а његов оснивач и први председник био је Милорад-Мика Лукић. Као израз дубоког поштовања према имену и делу Милорада Лукића, Удружење „Мој Болеч“ и Шаховски клуб „Болеч“, у његову част и под његовим именом организовали су меморијални турниру шаху. Турнир је био затвореног типа на којем су могли да наступе само чланови ШК „Болеч“,

Погледати коначну табелу: >>>     Погледати фотогалерију: >>>
Погледати поздравни говор: >>>      Погледати плакат: >>>

ШК ,,Чукарички,,
МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР
МИОДРАГ МИКИ ЈЕВРЕМОВИЋ (26.март 2017.)
Погледати текст у ,,Сведоку,, : >>>
Погледати фотогалерију: >>>
Погледати коначну табелу: >>>

ОТВОРЕНИ РЕЈТИНГ ТУРНИР
,,ПРОЛЕЋНИ ОПЕН,, - 2017

Шаховски савез Београда оргaнизује ,,Пролећни опен,, - 2017 у времену од 20.-28. марта 2017. године.
Погледати распис турнира: >>>           CHESS-RESULTS.COM:>>>


ГРАДСКО ПОЈЕДИНАЧНО И ЕКИПНО ПРВЕНСТВО
УЧЕНИКА И УЧЕНИЦА ОСНОВНИХ ШКОЛА БЕОГРАДА ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017 годину
Шаховски савез Београда је организовао Појединачно и екипно првенство ученика ОШ Београда 18 и 19. марта . На такмичењу је учествовало 422 ученика и ученице у појединачној конкуренцији а у екипној конкуренцији наступиле су екипе 27 школа у мушкој и 29 школа у женској конкуренцији.
Домаћин овогодишњег градског такмичења које се одржава под покровитељством и по упутствима Министарсва за просвету и технолошки развој била је ОШ Ђуро Стругар . Школа се налази у ул.Милутин Миланковић 148 , Нови Београд. Управо је гостопримство и одлична организација запослених у школи почев од директора господина Ристе Антуновића , преко наставника техничког господина Милана Обрадовића и осталих наставника који су била добровољно ангажовани та два дана па до домара и теткица, најјачи утисак овог првенства. Шаховски савез Београда реализује ово такмичење трећу годину за редом и до сад су услови и подршка коју смо добили од представника ОШ Ђуро Стругар далеко испред досадашњих. Овом приликом се захваљујемо директору и свим запосленима и желимо да приметимо да пример који дају својим ђацима и свим будућим генерацијама ове школе немерљив.
Све похвале је заслужио и координатор такмичења, наставник ОШ Михаило Пупин , Нова Галеника, Милош Пеовић који је од почетка па до краја такмичења савесно и одговорно обављао свој координаторски задатак.
Погледати фотогалерију: >>>

УЧЕНИЦИ

1. РАЗРЕД

2. РАЗРЕД

3. РАЗРЕД

4. РАЗРЕД

5. РАЗРЕД

6. РАЗРЕД

7. РАЗРЕД

8. РАЗРЕД

УЧЕНИЦЕ

1. РАЗРЕД

2. РАЗРЕД

3. РАЗРЕД

4. РАЗРЕД

5. РАЗРЕД

6. РАЗРЕД

7. РАЗРЕД

8. РАЗРЕД


ПРИЈЕМ У СКУПШТИНИ ГРАДА

Поводом традиционалног Осмомартовског турнира у Скупштини града заменик градоначелника господин Андрија Младеновић приредиће пријем за учеснице и организаторе турнира у уторак 7. марта 2017. године у 14.00 часова у свечаној сали Скупштине града Београда.

Погледати извештај са пријема: >>>


Београд, 3.-11 марта 2017.

Web site: >>> Chess-Results.com: >>> Live: >>>


Подсетник за одржавање општинских такмичења појединачног
и екипног првенства основних школа

Погледати: >>>


ШКОЛСКО ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО ЗА ОПШТИНУ НОВИ БЕОГРАД

Погледати распис такмичења: >>>


ШКОЛСКО ЕКИПНО ПРВЕНСТВО ЗА ОПШТИНУ ЗЕМУН

Погледати распис такмичења: >>>


ШКОЛСКО ЕКИПНО ПРВЕНСТВО ЗА ОПШТИНУ ЧУКАРИЦА
Општинско такмичење у шаху на територији општине Чукарица организоваће ШК Сремчица и ОШ Душко Радовић. Екипни део општинског нивоа такмичења је заказан за недељу 26.02.2017 год. у просторијама ОШ Душко Радовић, улица Томаса Едисона бр.3 – Сремчица, у 13х. Док је појединачно такмичење заказано за суботу 04.03.2017 год. Предложена сатница је 10х, али може доћи до корекције и померања на 13х ако нека од школа са наше општине буде то тражила.
Председник ШК Сремчица Саша Матовић    Контакт тел: 064/6115866


ПРЕДЛОГ СТАТУТА ЗА КЛУБОВЕ

Предлог Статута за клубове усклађеног са Статутом Шаховског савеза Београда

Преузмите предлог Статута за клубове: >>>


8. ВИКЕНД ТУРНИР ,,СРЕТЕЊЕ,, 2017 - БОРЧА

Победник турнира је велемајстор Дражић Синиша

Погледати коначну табелу: >>>


8. МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У ШАХУ
,,ВЕЛИБОР - ВЕЉА ЖИВКОВИЋ ,,

Победник турнира је мајсторски кандидат, потпуковник, др Даворин Миклуц
Погледати коначну табелу: >>>


ПОЈЕДИНАЧНО КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА - 2017 ЗА ГРУПЕ ДО 12,14,16 И 18 ГОДИНА

Првенство за кадете и кадеткиње од 12, 14, 16 и 18 година, игра се од 09. до 12. 02.2017. у просторијама Савеза глувих Београда, ул. Светог Саве бр. 16-18/II и у ШСБ-а. Прва два дана 09 и 10 фебруара игра се у просторијама Савеза глувих Београда, са почетком у 10сати. Преостала два дана 11 и 12 фебруар играју се у ШСБ-а (време почетка бићенакнадно саопштено).
Погледати распис такмичења: >>>             ПРАВИЛНИК: >>>    Фотогалерија: >>>
                                                        ПРОГЛАШЕЊЕ: >>>

Chess-Results.com:>>>   M-12    M-14    M-16    M-18      Ж-12    Ж-14    Ж-16    Ж-18


ПОЛУФИНАЛЕ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

 
 
победник женског Полуфинала Катарина Несторовић
 
Победник мушког Полуфинала велемајстор Миша Пап

/30. јануар 2017./

УСВОЈЕН СТАТУТ ШСБ

На редовној Скупштини Шаховског савеза Београда, одржаној 29. јануара 2017. године усвојен је Статут ШСБ.Овај Статут ступа на снагу осмог дана од дана објављивања на интернет страници ШСБ.
Београд, 30. јануар 2017.

Погледати Статут: >>>


ПОЈЕДИНАЧНО КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА - 2017

Шаховски савез Београда организује Појединачно кадетско првенство Београда за кадете до 8 и 10 година на Београдском сајму, у времену од 28.-31. јануара 2017. године са почетком од 10.00 сати.

Погледати распис: >>>    Погледати листу пријављених играча М-8   М-10  Ж-8   Ж-10


НИШ - БЕОГРАД

Заједнички полазак шахиста је предвиђен за 22. јануар 2017. године у 9.00 сати, испред просторија ШСБ-а, Делиградска број 27. Обавезан долазак је у 8.40.

Погледати списак селекције Београда

Погледати галерију фотографија
Погледати текст о мечу


ПОЛУФИНАЛЕ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У ШАХУ ЗА МУШКАРЦЕ И ЖЕНЕ - 2017

Шаховски савез Србије као организатор и Шаховски савез Београда као технички организатор организују Полуфинале првенства Србије за мушкарце и жене од 23.до 31. јануара 2017. године у хали 4 Београдског сајма.

Погледати распис за мушкарце: >>>        Погледати распис за жене: >>>
МУШКАРЦИ: >>>                                                 ЖЕНЕ: >>>

МУШКАРЦИ                       ЖЕНЕ

веб страна турнира


НАЦРТ СТАТУТА ШАХОВСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА

Шаховски савез Београда обавештава своје чланове и најширу јавност да је УО ШСБ на седници одржаној 10.01.2017. утврдио коначни нацрт Статута ШСБ, усклађеног са одредбама новог Закона о спорту.

У складу са одредбама члана 49. Статута ШСБ позивају се чланови ШСБ да узму учешћа у јавној расправи о решењима у новом Статуту. Рок за достављање сугестија и примедби истиче у среду 18. јануара 2017. године у поноћ.

Погледати нацрт статута: >>>


СКУПШТИНА ШАХОВСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА

У недељу 29. јануара 2017. године, у просторијама Савеза улица Делиградска 27/III са почетком од 11.00 сати одржаће се Скупштина Шаховског савеза Београда.
Погледати дневни ред: >>>


ЕКИПНО КАДЕТСКО И ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА


Belgrade Trophy 2017
31. Међународно отворено првенство Београда: >>>


ПРЕМИЈЕР ЛИГА БЕОГРАДА>>>

КВАЛИТЕТНА ЛИГА БЕОГРАДА: >>>

ПРВА ЛИГА БЕОГРАДА: >>>

ДРУГА ЛИГА БЕОГРАДА>>>

ТРЕЋА ЛИГА БЕОГРАДА: >>>


ЛЕТЊИ ОПЕН: >>>


ОМЛАДИНСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА: >>>


АМАТЕРСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА: >>>


 ФИНАЛЕ КУПА БЕОГРАДА: >>>


ЕКИПНО ЖЕНСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА:>>>


ОТВОРЕНИ РЕЈТИНГ ТУРНИР
- ПРОЛЕЋНИ ОПЕН : >>>


49. МЕЂУНАРОДНИ ВЕЛЕМАЈСТОРСКИ ТУРНИР ШАХИСТКИЊА: >>>


ПОЛУФИНАЛЕ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ - ЖЕНЕ: >>>


ПОЛУФИНАЛЕ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ - МУШКАРЦИ: >>>


30. ОТВОРЕНО МЕЂУНАРОДНО
ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА: >>>