Redovna Skupština u drugom terminu bez kvoruma

Redovna sednica Skupštine zakazana za 03. februar 2019.
januar 28, 2019
Ostavka Predsednika ŠSB-a
februar 5, 2019

Redovna Skupština u drugom terminu bez kvoruma

Dopis Sekretarijata za sport i omladinu Savezima

Na ponovljenoj sednici Skupštine, 03. februara 2019. godine, na kojoj je trebalo da se donesu odluke iz Ugovora o finansiranju, nije bilo kvoruma. U nastavku objavljujemo informaciju koja je dostavljena Sekretarijatu za sport i omladinu.

Obaveštavamo vas da Šahovski savez Beograda nije u mogućnosti da ispuni svoje obaveze iz Ugovora zaključenog sa Sekretarijatom za sport i omladinu čiji je predmet učešće grada Beograda u finansiranju granskog sportskog saveza za razvoj mladih talentovanih sportista i unapređenja kvaliteta stručnog rada za 2018. godinu.

S tim u vezi ističemo: Rukovodstvo i stručna služba Šahovskog saveza Beograda je u specifičnim i otežanim uslovima opterećenim prošlogodišnjim kadrovskim promenama koje su pratile opstrukcije, uspelo da ostvari kompletan program rada uključujići i obaveze iz Ugovora sa Sekretarijatom omladinu i sport grada Beograda. Međutim, problem nastaje u trenutku kada je trebalo sve to verifikovati na sednici Skupštine ŠSB.

Naime, nekoliko klubova čiji su predstavnici nezadovoljni zbog prestanka njihovih funkcija u Savezu, veštim i bezobzirnim agitacijama uspevaju da izmanipulišu određen broj delegata koji su nedolaskom na dve sednice Skupštine onemogućili donošenje neophodnih odluka za rad Šahovskog saveza Beograda u 2019. godini. I pored toga što su smo učinili sve da obezbedimo javnost i informisanost, ističući značaj  skupštinskog odlučivanja, posebno sa aspekta utvrđenih rokova, odaziv je izostao.

Time se na žalost, nisu stekli uslovi da merodavno ispunimo obaveze iz pomenutog Ugovora sa Sekretarijatom za sport i omladinu do utvrđenog roka  – 31. januara 2019. godine, čime će dalji rad Šahovskog saveza Beograda biti veoma otežan.

Uz zahvalnost za dosadašnju saradnju i podršku, srdačno vas pozdravljamo.

Predsednik Šahovskog saveza

Dragan Vučičević