Школска такмичења у шаху

Заказана ванредна седница Скупштине – 17.02.2019. у 17:00
јануар 24, 2019
Усвојен Календар за 2019.
јануар 26, 2019

Школска такмичења у шаху

Школска такмичења у шаху потребно је одржати до 24. фебруара 2019. године. Такмичење не треба одржавати за време зимског распуста. За школско првенство потребно је изабрати најбољи систем такмичења у односу на бројно стање и услове (наставници бирају). На општинско такмичење пролазе по прва три дечака и прве три девојчице из сваког разреда.

Није могуће учествовати на наредном нивоу такмичења, ако такмичар или екипа није учествовао на претходном нивоу. Такмичење је квалификационог карактера. Првопласирани такмичар са претходног градског такмичења има право директног наступа на градском такмичењу наредне школске године. Првопласирани такмичар на претходном републичком такмичењу има право директног наступа на републичком такмичењу наредне школске године. Другопласирани и трећепласирани играч на претходном републичком такмичењу имају право директног наступа на Градском такмичењу наредне школске године. Директно пласирани такмичари немају право наступа на претходним нивоима такмичења. Опрему за такмичење (шаховске гарнитуре и сатове) обезбеђују такмичари. 

Извештај са школског такмичења потребно је доставити надлежном општинском координатору до 26. фебруара 2019.

Општинска такмичења предвиђена су за 02. и 03. март 2019.

У календару за републичко такмичење написано је да ће бити одржано 17-18 маја 2019. (петак и субота) у Зрењанину, што није тачна информација. Републичко такмичење биће 18-19 маја 2019. Домаћин ће бити школа из централне Србије, која ће накнадно бити одређена.