Сјајан успех наших девојaкa

Трофеј Београда – попуст за уплате до 01.11.2018.
октобар 20, 2018
Општински координатори
новембар 1, 2018

Сјајан успех наших девојaкa

Првенство света у шаху за младе, ове године, одиграло се у Грчкој од 20-30. октобра. Србију је представљало 13 такмичара у конкуренцији 635 играча из 79 земаља. Млада сениорска репрезентативка, Теодора Ињац (ШК Турбина), освојила је бронзану медаљу и одлично треће место у категорији до 18 година, са само једним поразом. Јована Срдановић (ШК Београд) водила је на турниру од првог до последњег кола у својој категорији до 16 година али је поразима у послења два кола, због превеликог притиска, ипак освојила четврто место. Остаје жал за бољим пласманом али и непроцењиво искуство као и плус од одличних 111 рејтинг поена.

Квалитетним партијама и добром игром током светског првенства Теодора и Јована показале су да је пред њима блистава, не само омладинска, већ и сениорска будућност. Наше кадеткиње овим пласманом оствариле су највећи успех на светској сцени у последњих неколико деценија.

Наш савез и Србију у најбољем светлу представљали су и следећи такмичари:

Милош Милошевић (ШК Турбина) 31 место 
(на стартној листи 41), Стефан Тадић (ШК Тадић) 49 место (на стартној листи 20), Невена Ђорђевић (ШК Видиковац) 60 место 
(на стартној листи 63), Милош Крстић (ШК ГСП Полет) 77 место
(на стартној листи 61), Александар Радојичић М (ЗШК Земун) 97 место
(на стартној листи 101).

Foto: Alo novine