Београдски клубови шампиони Србије за 2018.

Почињу лиге Шаховског савеза Београда
септембар 6, 2018
Премијер лига Београда
септембар 14, 2018

Београдски клубови шампиони Србије за 2018.

Шахисткиње БАС-а и шахисти Итаке победници су Прве лиге Србије за 2018.

Прва лига Србије за жене играла се у Зајечару од 31.08. до 10.09.2018. Шаховски савез Београда имао је четири представника. После одиграних 11 кола, са освојених 27 меч бодова и 27.5 поена, победнички пехар и титулу шампиона Србије, понела је екипа Шаховског клуба БАС! За шампионски тим играле су: ИМ Наташа Бојковић, ИМ Ина Гапоненко, ЖВМ Ирина Чољушкина и ЖВМ Ана Бендераћ.

Шаховски клуб БАС

Шаховски клуб РАД поделио је друго место али је по додатним критеријумима у коначном пласману заузео треће место у најјачој лиги Србије.

Шаховски клуб РАД

Шаховски клуб Раднички Рудовци освојио је четврто место, док је Шаховски клуб Црвена Звезда освојивши десето место испала из највишег ранга такмичења и следеће године играће женску лигу Београда.

Прва лига Србије за мушкарце одиграна је у Ваљеву у истом термину. После одиграних 11 кола, са освојених 26 меч бодова и 44 поена,  победнички пехар и титулу шампиона Србије, понела је екипа Шаховског клуба ИТАКА, као једини представник из Београда! За шампионски тим играли су: ВМ Александар Инђић, ВМ Дмитри Светушкин,  ВМ Бојан Вучковић, ИМ Велимир Ивић, ВМ Михајло Стојановић, ИМ Гојко Вучинић, ФМ Владимир Дамјановић и млади Вук Дамјановић.

Шаховски клуб ИТАКА

Браво шампиони! Честитамо!!!